Menu

Het verhaal achter Thuis trouwen

Een mooie grote tuin, aangrenzend aan een net zo mooi huis. Wauw wat een locatie! En wat een tof idee om hier de liefde te vieren. Willeke werd gelijk enthousiast over het concept thuis trouwen, toen ze Lola’s hielp met het verwezenlijken van een mooie tuinbruiloft. De eerste ideeën borrelden op: hoe tof zou het zijn om je te specialiseren in thuis bruiloften? Maar waar begin je en hoe kwam ze in contact met mij, Eline?

– Een blog geschreven door Eline

Hoe het allemaal begon..

Ik kende Willeke nog helemaal niet voor juni 2020. En toch hebben wij samen in augustus Thuis Trouwen ingeschreven bij de kamer van koophandel. Dat is best snel gegaan, dat klopt! Daarom lijkt het mij leuk om te vertellen hoe het allemaal is begonnen:

Ik ben twee keer ceremoniemeester geweest op de bruiloften van mijn zussen. Ik vond dit zo leuk om te doen dat ik dacht, hoe tof zou het zijn als ik hier meer tijd aan kan besteden? Ik had echter nog nooit concrete acties uitgevoerd om hiermee aan de slag te gaan. Ik had namelijk bedrijfskunde gestudeerd en werk inmiddels fulltime in dit vakgebied. Totdat een vriendin op een dag vroeg wat ik als beroep zou willen doen als geld, tijd en opleiding geen issue waren. Ik antwoordde daarop met: ‘wedding planner’. Die vriendin kende nog wel iemand, Willeke dus, die wedding planner is en ze gaf me haar nummer. Ik besloot Willeke te bellen om haar ervaringen te horen. Aan het einde van het gesprek kwam Willeke al gelijk met een concreet voorstel: Thuis Trouwen!

Willeke en haar 1001 ideeën als weddingplanner

Willeke bleek al twee jaar wedding planner en styliste te zijn. Zo had ze toen ze zelf net begon een dag meegelopen met Lola’s Events. Lola’s verzorgden een tuin bruiloft bij mensen thuis. De sfeer, de locatie en de mogelijkheden inspireerden Willeke. Met zo’n thuis bruiloft zit je namelijk niet vast aan op- en afbouw tijden van een locatie. Of het feit dat je moet samenwerken met verplichte leveranciers, zoals de food catering. Bovendien creëer je gelijk een unieke setting, omdat de locatie nog niet eerder als trouwlocatie is ingezet. Alleen komt er wel heel wat bij kijken, waar je als organisatie een echte meerwaarde kan bieden. Tijdens die bruiloft is het idee ontstaan om iets met thuis bruiloften te gaan doen. Maar door Willeke haar goed gevulde agenda en 1001 andere ideeën, kwam dit idee niet van de grond. Totdat Corona om de hoek kwam kijken en thuis trouwen nog interessanter werd, ze wist dat het nu het moment was om er iets mee te doen. 

‘We kennen elkaar niet, maar we weten pas of het werkt als we het gaan doen’

Eline de Groot
Foto: Willeke – Organisatie & styling tuinbruiloft: Lola’s Events

In diezelfde periode belde ik haar op en dacht Willeke hé; misschien moet ik eens met haar het gesprek aangaan en kijken of we samen Thuis Trouwen kunnen beginnen! Na het telefoontje besloten we zo snel mogelijk elkaar te ontmoeten om te kijken of de klik er was. Twee weken later zaten we aan de thee in een leuk café in Groningen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik best een beetje zenuwachtig was. Wie is Willeke? Wat zijn precies haar ideeën en wil ik dit wel echt? Maar het was gelijk gezellig en we gingen al gauw de diepte in over Thuis Trouwen. Wat willen we bereiken? Hoe gaan we aan de slag en wat zijn onze ideeën en verwachtingen? We kwamen tot dezelfde conclusie ‘We kennen elkaar niet, maar we weten ook pas of het werkt als we het gaan doen’. Dus besloten we om het diepe in te springen! 

Creatief versus gestructureerd

Zoals net al genoemd zit Willeke altijd vol ideeën. Ze is dan ook de creatieveling binnen Thuis Trouwen. Willeke woont momenteel in Groningen en heeft naast Thuis Trouwen nog twee andere bedrijven; Willeke at Work en Thuis met Bloemen. Een bezige bij dus. Wat ik zo knap vind aan Willeke is dat ze gewoon begint. Ze heeft een idee, denkt het uit en begint gelijk. Actie in de tent! 

Ik ben meer de gestructureerde van de twee en ik geef kaders aan alle 1001 ideeën van Willeke ;). Ik heb ervaring met het organiseren van evenementen en ik ben meer van het overzicht houden, timemanagement en dingen uitwerken. Mooie aanvulling dus! Ik woon momenteel in Utrecht en werk naast Thuis Trouwen nog als Supply Chain Trainee. 

‘Creatief versus gestructureerd; een betere combinatie konden we niet bedenken’

Willeke hoekstra
Video: Willeke – Organisatie & styling tuinbruiloft door Lola’s Events

Eerste plannen 

Na de eerste ontmoeting begonnen we elkaar meer te zien en te spreken. De eerste plannen, taken en ideeën kwamen. Het eerste grote project, tevens onze aftrap, werd Dineren in het Weiland. Een heerlijk 4-gangen diner midden in de weilanden van Friesland. Een achtergrond muziekje, lekkere wijnen en een volledig gestylde entourage maken de avond compleet. Helaas blijft Corona onderdeel van ons leven. We hebben besloten dit idee eerst op een lager pitje te zetten.

Wat doet Thuis Trouwen?

Maar wat doen wij namens Thuis Trouwen nu? Thuis Trouwen tovert elke thuislocatie om tot een ware trouwlocatie. We verzorgen jullie bruiloft tot in de puntjes. Hebben jullie een mooie, grote tuin? Hebben jullie ouders een grote schuur of een groot stuk land bij de boerderij? Hebben jullie of een familie/vrienden een vakantiehuisje? Tof! Dat zijn één voor één locaties die Thuis Trouwen omtovert tot echte trouwlocaties. Er komen veel dingen bij kijken als je thuis gaat trouwen, zoals het regelen van water en stroom, toiletten, en genoeg ruimte voor de cateraar bijvoorbeeld. Door onze ervaring in de bruiloften weten we als geen ander wat er komt kijken bij een thuis bruiloft. We kunnen jullie, als bruidspaar, dan ook goed helpen! Daarnaast vinden we het uitdenken en organiseren van bruiloften we het leukste om te doen. We helpen jullie daar dus maar al te graag mee! 

‘Thuis Trouwen tovert elke thuislocatie om tot een ware trouwlocatie’

Eline & willeke
Boomerang: Willeke – Organisatie & styling tuinbruiloft door Lola’s Events

Waarom thuis trouwen?

Jullie thuis is een locatie die bekend is, dicht bij jullie staat en daarom uniek is! Het is een locatie waar nog niemand eerder is getrouwd, hoe bijzonder is dat? Daarnaast zijn er veel mogelijkheden als jullie besluiten om thuis te trouwen. Wij hebben samen namelijk alle vrijheid in het aankleden en inrichten van de locatie. Jullie hebben alle vrijheid in wanneer het feestje begint en wanneer deze eindigt. Jullie dienen alleen even je buren te waarschuwen OF ze uit te nodigen natuurlijk. Daarnaast hebben we samen alle vrijheid in het opbouwen en afbreken van de bruiloft. Je hoeft niet voor 10:00 ‘s ochtend weer alles schoon achter te laten, zoals op veel locaties waar je kunt overnachten wel het geval is. Jullie kunnen rustig je roes uitslapen om vervolgens ons aan de afbouw te laten beginnen. Zo relaxt! Kortom, jullie begrijpen inmiddels wel waarom wij met Thuis Trouwen gestart zijn.. Er gaat niets boven een volledig verzorgde Thuis Trouwen bruiloft!

‘Thuis Trouwen geeft zoveel vrijheid op allerlei aspecten, zoals de aankleding, de daginvulling en de keuze voor je leveranciers’

Eline de groot

Benieuwd naar nog meer voordelen van thuis trouwen? Houd onze blogs in de gaten! 

No Comments

    Leave a Reply