Menu

Styled shoot: Jungle en festival bruiloft

Een weekend vol mooie bruidsparen, enthousiaste fotografen, leerzame workshops en gedekte tafels. Alles kwam samen tijdens het portfolioshoot weekend! Tijdens dit weekend hebben we de Bamboo Lodge in Groningen omgetoverd tot een ware trouwlocatie. Hiermee willen we jullie inspiratie geven voor een bruiloft in jungle of festival sferen! 

In het weekend van 14 en 15 mei hebben we in samenwerking met Anouk Wubs Photography een portfolioshoot weekend georganiseerd met daarin 2 styled shoots. Een styled shoot is een fictieve bruiloft, maar met alles erop en eraan. Met deze shoot laten we zien hoe wij een niet-trouwlocatie omtoveren tot een ware trouwlocatie. Daarnaast willen we jullie inspireren voor een jungle of festival bruiloft! Beelden zeggen zoveel meer dan woorden. 

We hebben de De Bamboo Lodge in Groningen gekozen als locatie, wat een vrijwel onbekende locatie is in de stad. Een plek vol groen, leuke plekjes, caravan’s en een echt festivalterrein. Alle ingrediënten voor een mooie trouwlocatie dus! We konden niet wachten om deze locatie aan te kleden. 

Zaterdag – Jungle bruiloft

Een minimalistische stijl, geïnspireerd door Bali met veel groentinten, in combinatie met zwart, wit en een warme oranje kleur. Een stijl die naadloos aansluit bij de locatie. Zo hebben we ook diverse planten voor de styling gebruikt en kozen we voor uitgesproken bloemen met kleuraccent. De bloemstyling hebben we zelf verzorgd in samenwerking met A La Hamminga.

Het knappe bruidspaar tijdens deze dag waren Jelmer en Manon. Tijdens de opbouw werd het bruidspaar in de watten gelegd door Lilly lash and glam. Lilly koos voor een mooie natural look, met warm bronzen oogschaduw en tropische bloemen als accent in Manon haar haren. Een passende keuze bij de minimalistische bruidsjurk die Anskje van Bruidsatelier Jadau speciaal voor de shoot had gemaakt. De jurk pastte manon perfect. De bruidsschoenen zijn van Mary Jane Schoenenboetiek. Het trouwpak van de bruidegom van Flashman Haren had een mooie groene kleur en een heerlijk stof met bijpassende loafers van Schoenenzaken. De sieraden die het bruidspaar dragen zijn van Tredgett Juwelier in Groningen. Unieke ontwerpen met een robuuste structuur. Zo zie je maar dat je voor een bruiloft met tropisch tintje niet per se naar Bali hoeft! 😉

De Bamboo Lodge kwam prachtig tot zijn recht, al zeggen we het zelf. Voor de shoot hebben we deels spullen van onszelf gebruikt en deels spullen van Spijkerman Evenementenverhuur. Een van de grotere leveranciers in het Noorden als je op zoek bent naar mooie stoelen, tafels, bankjes, borden en glaswerk. De overheerlijke taarten zijn gemaakt door Saakje het Bakmeisje. Wat zij kan maken van losse ingrediënten is echt ongelofelijk en lekker! 

Fotografie: Anouk Wubs

Er waren vier verschillende settingen gecreëerd: een taartentafel, een diner setting, een ceremonie setting en een flat-lay met op maat gemaakte trouwkaarten en naamkaartjes van MooiOokMooi Ook is een lokaal ontwerpbureau die prachtig artwork maakt en ze hebben een webshop met onder andere toffe ontwerpen gedrukt op hout. Ze drukken alles in eigen beheer, hoe leuk!

Zondag – Festival bruiloft

Na een super leuke eerste dag konden we we niet wachten om de tweede dag op te bouwen. Het was even spannend hoe alles ging lopen met het weer… Buienradar voorspelde namelijk 80% kans op regen, wat het qua opbouwen iets moeilijker maakte. Uiteindelijk kwam gelukkig alles goed en hebben we tussen de buien door alles voor elkaar gekregen. Wederom een top dag!

Deze dag stond in het teken van festival. Heel veel kleur, gekkigheid, gezelligheid en losse attributen. Het bruidspaar, Freek en Sanne, zijn hun eigen camper aan het ombouwen, waarmee ze een wereldreis gaan maken. Deze camper werd natuurlijk ook onderdeel van de festival shoot, want hij paste volledig in het thema. Je kunt Freek en Sanne volgen op Instagram: Redhotchilicamper!

De festival bruiloft betekent voor ons: een losse sfeer, veel gezelligheid en ongedwongen genieten van elkaars aanwezigheid. Die sfeer en stijl hebben we in deze shoot verwerkt. Het is een persoonlijke favoriet en een thema wat veelal gekozen wordt voor thuis bruiloften. Daarom extra leuk om deze ter inspiratie voor jullie vast te leggen.

Danielle Rekelhof verzorgde de haarstyling en visagie van het bruidspaar. Er werd gekozen voor een wat meer uitgesproken donkerbruine smokey eyes en een warm roze kleur lippenstift die terug kwam in het verdere kleurenpallet. Ook Sanne droeg haar haren los, wat past bij een bohemian/festival thema. Anskje van Bruidsatelier Jadau maakte een prachtige jurk van kant met een extra laag uitgesneden hals en een mooi lijnenspel rond de taille. De prachtige schoenen die Sanne droeg zijn van Mary Jane Schoenenboetiek. Aangezien een 3-delig pak niet per se past bij de festival bruiloft, kozen de heren van Flashman Haren voor een losse pantalon met linnen shirt, bretels en een katoenen jasje. Een losse comfortabele look. De bijpassende sneakers zijn van Schoenenzaken. De gouden ringen zijn van Tredgett Juwelier Groningen welke gecombineerd werden met losse sieraden in zowel zilver als goud van Sanne zelf.

De zoete tafel, een specialiteit van Saakje door verschillende bruidstaartjes te combineren, was weer gevuld met de heerlijke lekkernijen van Het Bakmeisje. Een feest voor het oog. De gebruikte styling spullen zijn deels van onszelf, en enkele rentals zijn van Spijkerman Evenementenverhuur.
Wederom verzorgden we zelf de bloemstyling met veel veldbloemen, gemaakt in samenwerking met A La Hamminga. 

Ook deze dag bevatte vier verschillende settingen; een taartentafel, ceremonie setting, diner setting en de rode camper met op maat gemaakte trouwkaarten en uitnodigingen van MooiOok.

De styled festival shoot is daarnaast nog gefilmd door Merel MollemaEen van de top videografen uit het Noorden, bekijk hier de video die ze maakte.

Geniet van deze beelden en doe inspiratie op voor een jungle en festival bruiloft! Wij zwijmelen ook nog even verder..

Alle leveranciers op een rij:

Organisatie: Thuis Trouwen en Anouk Wubs Photography | Styling: Thuis Trouwen met enkele rentals van Spijkerman Evenementenverhuur | Bloemen: Thuis Trouwen in samenwerking met A La Hamminga | Locatie: Bamboo Lodge in Groningen | Bruidsjurken: Bruidsatelier Jadau | Schoenen bruid: MaryJane schoenenboetiek | Trouwpaken: Flashman Haren | Schoenen bruidegom: Schoenenzaken| Haar & Make-up: Jungle thema – Lilly lash and glam, Festival thema: Danielle Rekelhof | Sieraden: Tredgett Juwelier Groningen | Taart: Saakje het Bakmeisje | ArtWork: MooiOok | Videografie zaterdag: Merel Mollema, Zondag – Saga Video

No Comments

    Leave a Reply