Menu

(thuis)Trouwen na corona: 7 tips voor jullie trouwdag

We kunnen weer gaan trouwen zonder al te strenge regels. Gastenlijsten hoeven in veel gevallen niet meer ingekort te worden en je hoeft geen rekening meer te houden met de 1,5 meter afstand. Genoeg redenen om jullie bruiloft (opnieuw) te plannen! Welke regels gelden er nu precies? Waar moeten jullie rekening mee houden in voor bereiding op jullie dag? En wat als jullie favoriete trouwlocatie al volgeboekt is voor 2021 en 2022? In deze blog delen wij onze tips en ideeën.

Huidige corona regels

Vanaf 26 juni zijn de regels verder versoepeld en bijna iedereen kan inmiddels een afspraak maken voor een vaccinatie. Eendaagse evenementen zijn weer toegestaan wanneer deze op een afgesloten binnen- of buitenlocatie plaatsvinden. Daarnaast zijn 1,5 meter, mondkapjes en een vaste zitplaatsen niet meer verplicht, wanneer de gasten een corona toegangsbewijs kunnen laten zien. Dit bewijs kan je via de CoronaCheck-app aanmaken wanneer je een negatieve testuitslag hebt van maximaal 40 uur oud, een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs van maximaal 6 maanden oud. Kijk voor de actuele corona regels op de site van de Rijksoverheid.

Daarnaast geldt er thuis en bij bruiloften geen maximaal aantal gasten meer. Dit betekent dat jullie weer kunnen gaan trouwen en al jullie gasten kunnen uitnodigen. Hoe fijn is dat?

Een bruiloft plannen na Corona

Het is misschien een flinke tijd geleden dat jullie bezig zijn geweest met het organiseren van jullie bruiloft, of mogelijk begin je net, omdat jullie onlangs besloten hebben om te gaan trouwen. Wij delen daarom graag enkele tips op een rij:

1. Vraag je partner voor een tweede keer ten huwelijk

Deze geldt natuurlijk alleen voor mensen die hun bruiloft hebben verplaatst. Om alle negativiteit achter jullie te laten en weer helemaal in ‘the mood’ te komen, kun je hem/haar opnieuw ten huwelijk vragen! Zo begin je als het ware met een schone lei en met nieuwe energie aan de organisatie van jullie bruiloft.

2. Maak verschillende gastenlijsten

Het kan gebeuren dat er in dit najaar weer een nieuwe golf komt die zorgt voor nieuwe maatregelen. Maak daarom 3 verschillende plannen. Maak bijvoorbeeld 3 verschillende gastenlijsten met 3 verschillende dagindelingen en planningen. Het eerste plan met 30 gasten, inclusief jullie zelf. Een tweede plan met 50 gasten en een derde plan met alle gasten die jullie uit willen nodigen, ongeacht restricties. Kijk met behulp van de gastenlijsten naar hoe de dag invulling eruit kan zien.

3. 1,5 meter plan

Kijk naar de mogelijkheden op jullie trouwlocatie om alsnog 1,5 meter te waarborgen tijdens jullie bruiloft. Zo kan een tent bijvoorbeeld een uitkomst bieden, aangezien de kans groot is dat buiten trouwen vaker mogelijk is rondom corona regels. Wees flexibel voor eventuele aanpassingen en houd rekening met eventuele extra kosten.

4. Ongebruikelijke trouwdatum

Gezien de grote run op trouwlocaties en leveranciers op populaire trouwdagen is het handig om deze partijen zo spoedig mogelijk vast te leggen. Daarbij kan het zijn dat je meer kans maakt om te trouwen op een ongebruikelijke dag, zoals een donderdag.

5. Extra trouwdatum

Zet, indien mogelijk, een extra trouwdatum in optie bij jullie locatie. Better safe then sorry!

Maar wat als de gewenste trouwlocatie al vol zit op jullie favoriete dag? Welke andere unieke trouwlocaties zijn er?

6. Trouwen in eigen tuin

Hebben jullie er al eens nagedacht om te trouwen in jullie eigen tuin, in die van je ouders of in het weiland of in een schuur? Kortom, op een locatie die van jullie, vrienden of familie is in plaats van op een officiële trouwlocatie? Een unieke trouwlocatie, waar niemand je voor zal zijn! Deze locatie kunnen jullie omtoveren tot een echte trouwlocatie die helemaal aan jullie wensen voldoet. Daarnaast hebben jullie alle vrijheid in het invullen van jullie dag, het kiezen van de leveranciers en is er meer flexibiliteit in de op- en afbouw. Een combinatie van een tuin of weiland met een tent of schuur zorgt ervoor dat je een buiten en binnenlocatie hebben voor alle weersomstandigheden.  Je eigen locatie kan je omtoveren tot DE locatie die goed voelt voor jullie.

Hulp nodig bij jullie thuis bruiloft?

Poeh, wat een werk. We kunnen ons voorstellen dat jullie het idee super tof vinden om op een eigen locatie te trouwen maar gelijk al bedolven worden door alles wat er geregeld moet worden. Dat weten wij als geen ander! Daar kunnen wij jullie bij helpen, ondersteunen of alles uit handen nemen! Wij verzorgen alles tot in de puntjes, of stemmen met jullie af wat wij voor jullie regelen en wat jullie zelf leuk vinden om uit te zoeken! Je kan denken aan de styling, catering of op- en afbouw. We kijken ook of er genoeg toiletten aanwezig zijn en of de stroom en watertoevoer voldoende is. Wij toveren iedere thuis locatie om tot een echte trouw locatie. 

Zijn jullie benieuwd wat wij voor jullie kunnen betekenen? Of zijn jullie überhaupt nieuwsgierig wat er allemaal komt kijken bij het trouwen op een thuis locatie?

Neem dan contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen of ons te mailen of bellen naar info@thuis-trouwen.com of 06-30869872 (Eline) /06- 18984878 (Willeke)

  7. Go with the flow

  Last, but not least: laat alle stress los en geniet van de voorbereidingen die jullie op dit moment treffen en gesprekken die jullie daarover voeren.

  Het heeft geen zin om je zorgen te maken over een situatie waar je geen grip op hebt. Je weet pas hoe je bruiloft eruit ziet qua vorm, invulling en maatregelen, wanneer het daadwerkelijk zo ver is. Alle tips hierboven zijn bedoeld als fijne voorbereiding op verschillende scenario’s.

  Jullie liefde voor elkaar, dag in, dag uit, is namelijk het allerbelangrijkste.

  No Comments

   Leave a Reply